Vem är Mats?

Jag har jobbat som utvecklare i mer än 20 år. Bla bla bla. Allt det där står i CV:t.

Det som får mig att gå igång är problem, jag gillar att lösa problem. Ju krångligare desto bättre.

För att lösa den sortens problem så jobbar jag gärna själv, möjligtvis tillsammans med en person till men så ska vi gärna vara på samma nivå. Då ska uppgiften vara att lösa problemet.

Alternativ två är team lead, att jobba med det vardagliga, när ett helt team ska jobba mot ett uppsatt mål, att ro ett projekt i hamn. Då är jag gärna den seniora i teamet och leder de andra. Då är jag gärna den som kan luta sig mot om som fastnar eller är osäkra på vad den bästa lösningen är. Den som är stöd åt organisationen när det gäller att välja teknologi och väg framåt.

Som person är jag aldrig nöjd, jag ifrågasätter alltid mig själv och mina val. Det gör att jag alltid är på tå och letar nya vägar. Jag är samvetsgrann och vill alltid prestera det bästa jag kan, ibland går det bra, andra tillfällen går det inte lika bra. När det inte går bra så är jag min egen största kritiker och försöker alltid lära mig av mina misstag.

Fritiden då? Som egen företagare så finns det inte mkt fritid, det gäller att hålla sig ajour med allt nytt, vilka teknologier som är de mest populära och som kan ge mig det bästa uppdraget. Jag försöker läsa böcker men har svårt att fokusera på annat än jobb just nu. Ibland går jag på gymmet.

Som person är jag gjord för att arbeta, att bara gå hemma gör mig rastlös och deprimerad.

På tal om det så fick jag diagnosen utmattningsdepression för en massa år sen, jag har länge funderat på om det inte är ett tillstånd som gått i arv för både min pappa och farfar visar samma tecken som jag har, medicin hjälper delvis, mest för att få mig att lyfta blicken och ta tag i saker som annars blir orörda, men är ingen helhetslösning. Mkt hänger på att jag lär mig tänka rätt. Jag fick diagnosen när jag gjorde en neuropsykiatrisk undersökning där utredaren även kom fram till att jag hade ett IQ på 137. Vad det nu gör för nytta, annat än att jag ifrågasätter mig själv hela tiden.

Vad vill jag uppnå med det här då? Lite förståelse kanske? Att ursäkta att saker går snett? Jag vet inte riktigt, det jag vill mest av allt är att få ett uppdrag, ett jobb, en inkomst. Nu! Idag.

Jag kommer göra mitt yttersta för er och för teamet.