Team building osv

På dom jobb jag haft så har man alltid försökt få teamet att fungera så smidigt som möjligt, alla ska dra åt samma håll osv.

Jag undrar varför det är så viktigt? Jag förstår att det är bra för personalen på så vis att det minskar stress och ökar trivseln. Men vad händer med kreativiteten? Som arbetsgivare, eller uppdragsgivare, så skulle jag vara minst lika intresserad av att arbetsmiljön är så kreativ som möjligt och jag undrar om den kan vara det om alla är överens.

Vissa processer ska fungera som en välsmord maskin, i industrin t ex, ett löpande band, i ett callcenter, försäljning.

Men för att starta en eld så behövs friktion. Utveckling t ex, om det så handlar om produktutveckling eller mjukvaruutveckling så behövs det en viss grad av friktion. Folk som drar åt olika håll och som kanske inte alltid är överens för att på så vis komma fram till den bästa lösningen.

Konflikt är inte farligt, det är nyttigt, det rensar luften. Det kanske inte passar alla men då är dom personerna kanske inte bra för kreativiteten på ditt företag.

Det finns en attityd nuförtiden där alla ska passa in på alla arbetsplatser och jag tror inte det är naturligt. Eller rimligt. Vi är inte en homogen massa och kommer aldrig bli det så att sträva efter det är ett underligt sätt att jobba, alla är olika och det är det som gör oss kreativa. Tror jag.